Vi hjælper verden med at vokse siden 2004

Komplet kendskab til Transformer Main Protection og Backup Protection

Transformer er en kontinuerlig drift af statisk udstyr, mere pålidelig drift, mindre risiko for fejl.Men fordi langt de fleste transformere er installeret udendørs og påvirkes af driften af ​​belastningen og påvirkningen af ​​strømsystemets kortslutningsfejl, i driftsprocessen, er der uundgåeligt alle former for fejl og unormale omstændigheder.

1. Almindelige fejl og anomalier ved transformere

2. Konfiguration af transformatorbeskyttelse

3. Ikke-elektrisk beskyttelse

(1) Gasbeskyttelse

(2) Trykbeskyttelse

(3) Temperatur- og oliestandsbeskyttelse

(4) Køler fuld stop beskyttelse

4. Differentiel beskyttelse

(1) Magnetisering af transformatorens startstrøm

(2) Princippet om anden harmonisk fastholdelse

(3) Differentiel hurtigbrudssikring

Introducer disse kort om transformatorens hovedbeskyttelse, og fortsæt med at introducere transformatorens backup -beskyttelse. Der er mange typer backup -beskyttelseskonfigurationer til transformere. Her er en kort introduktion til de to typer backup -beskyttelser, overstrømsbeskyttelsen og jordforbindelsen til transformeren.

1. Overstrømsbeskyttelse med gentryksspærring

2. Jordforbindelse af transformer

Sikkerhedsbeskyttelsen til jordforbindelse ved kortslutningsfejl i store og mellemstore transformere omfatter normalt: nul sekvens overstrømsbeskyttelse, nul sekvens overspændingsbeskyttelse, mellemrumsbeskyttelse osv. Følgende er en kort introduktion baseret på de tre forskellige jordingsmetoder for neutralen punkt.

(1) Neutralpunktet er direkte jordet

(2) Neutralpunktet er ikke jordet

(3) Neutralpunktet er jordet gennem afgangsåbningen

Ultrahøjspændingstransformatorerne er alle halvisolerede transformere, og jordisoleringen af ​​neutralpunktspolen er svagere end andre dele. Neutralpunktsisoleringen nedbrydes let. Derfor skal gap -beskyttelse konfigureres.

Spaltebeskyttelsens funktion er at beskytte isolationssikkerheden ved det neutrale punkt i transformatorens ujordede neutrale punkt.

Spaltebeskyttelsen realiseres ved at bruge mellemrumsstrømmen 3I0, der strømmer gennem transformatorens neutrale punkt og den åbne deltaspænding 3U0 på samleskinnen PT som kriterium.

Hvis fejlens neutrale punkt stiger til placeringen, brydes hullet, og der genereres en stor spaltestrøm 3I0. På dette tidspunkt aktiveres spaltebeskyttelsen, og transformatoren afbrydes efter en forsinkelse. Når der opstår en jordfejl i systemet, jordes derudover et neutralt punkt, og nul -sekvensbeskyttelsen for transformeren aktiveres, og det neutrale punkt jordes først. Efter at systemet har mistet jordingspunktet, hvis fejlen stadig eksisterer, vil den åbne deltaspænding 3U0 på samleskinnen PT være meget stor, og spaltebeskyttelsen fungerer også på dette tidspunkt.


Posttid: 08-08-2021